Friday, December 5, 2008

Catatan Percutian di P.Pinang

Salah satu Restoran Nasi Kandar tempat kami makan8.00 pg, 2 Dis 2008 - Bertolak dari rumah ke P.Pinang. Kira-kira jam 1.00 ptg sampai di P.Pinang terus ke penginapan kami di Edgecumbe House. Pergi bersama dua keluarga kerana penginapan kami ada 3 bilik. Sampai je di Edgecumbe House anak-anak dah nak ke kolam mandi. Bebudak mana boleh tengok kolam mandi!

3.00 ptg. makan nasi beriani yg kononnya paling enak di Penang. Ntah sapa yang memandai cakap macam tu. Balik bebudak terus ke kolam mandi.
Malam kepenatan tak keluar ke mana-mana. Kebabum!
9.30 pg, 3 Dis 2008 - Kami ke Queensbay Mall saja jalan-jalan. Balik singgah makan nasi Padang. Sekali lagi dikatakan nasi Padang yang paling sedap di Penang. Pandai-pandai dia orang cakap. Kat restoran tu kebetulan satu produksi drama dari Medan sedang menjamu selera. Memang ramai orang yang makan kat situ.
4.00 ptg - ke Bt Feringgi.
8.30 mlm - ke Jualan Penghabisan Stok Adidas - ada potongan harganya sampai 50%. Lepas tu ke gerai pelbagai jualan sepanjang Pekan Bt Feringgi - memang ramai pelancong kat sini. terutamanya mat salleh. Yang penting kat sini DVD 9 harganya cuma RM4.00 berbanding kat Klang/Telok RM8.00. Beli la juga James Bond terbaru, Narnia 2 & cerita kartun. Perrhh gambarnya memang cantik. Betul kata penjual tu memang DVD 9. Kat Telok belum ada lagi James Bond dalam format DVD 9 yang ada cuma copy dr panggung/versi yang belum cantik lagi. Mat Salleh sekali beli dalam 20 keping DVD. Mat Jawa ada le beli dalam 4 keping. he he he. DVD Blue Ray pun ada kat sini. Macam-macam ada.
10.00 mlm ke gerai makan kat Persiaran Gurney. Apa lagi pekena la pasembor & laksa penang. Mak oi memang sodap.
10.30 pg, 5 Disember - Sekali lagi ke Kedai Jualan Adidas ada barang tercicir. Lepas tu pusing-pusing lagi Penang.
5.00 ptg - Bebudak mandi kat kolam, saya mencatat blog ini dari Tingkat 13 penginapan kami. Esok tengahari kami balik. Memang betul Penang syurga makanan!

No comments: