Saturday, December 6, 2008

Catatan Percutian di P.Pinang II

Rancangan awal nak ke Kelantan tapi tak jadi coz musim banjir kat Kelantan. Tukar plan ke Penang nasib baik apartment company orang rumah tak de staf yang book. Semalam RM50 je. Dah jimat kos penginapan. Tu yang tahan sampai 4 hari kat Penang. he he he!

10.00 mlm, 5 Dec - Makan malam & jalan-jalan kat Persiaran Gurney. Cuci mata & beli buah tangan sambil bawa video cam. Memang hobi saya rakam aktiviti guna video cam. Ambil gambar suasana kat gerai makan & yang paling menarik aksi penjual pasembor yang menyanyi & berpusing semasa menyediakan pasembor. Kat sepanjang jalan ada gak aktiviti jualan. Tengah ambil gambar ada penjual DVD yang lari. Adus! Dia orang ingat saya polis atau pihak majlis perbandaran. Saya cakap pada dia orang saya nak beli DVD, ni anak-anak saya. Dia orang siap jawab, "Ya la polis mana ada anak punya". Baru dia orang cool sikit. Pastu tengah ambil gambar 2 orang penjual barangan handy craft dari Amerika Latin tak puas hati pulak kat saya. Katanya kena minta kebenaran dulu daripadanya sebelum ambil gambar. Ewah banyak cantik muka dia orang!. Dah la jual kat kawasan larangan boleh plak nak marah kat orang. Berbalah la juga saya ngan dia. Nanti saya masukkan dalam youtube aktiviti ni.

2 comments:

Cikgu Khai said...

Seronok pengalaman tu. Nanti upload kat youtube....

A.M. said...

best nye dapat pegi jalan...
bab bli dvd tu yang tak tahan...
saya duk rumah je cuti ni...
tak pegi mana...
duit tak de..huhu